Hoppa till innehåll

Ett säkert vårtecken…

Vårtecken och vår i luften. Efter en vinter som kändes lite extra mörk och dyster så exploderar allt plötsligt i ett underbart vårrus. På ett par dagar har vintern ersatts av både metrologisk vår och en härlig känsla av vår i luften. I och med att det nu är Mars-månad så är det likaså vår enligt kalendern.

Vårtecken: Ett av de säkraste vårtecknen är när våra kunder börjar ringa och beställa fönsterputsning. Fönsterputsningsutrustning bland underbart vackra vårblommor.
Ett av de säkraste vårtecknen är när våra kunder börjar ringa och beställa fönsterputsning.

I trädgårdar och i parker gläds nu marken av de vackraste och mest efterlängtade vårblommorna.  Tydliga vårtecken är Snödroppar, Krokus och andra vårlökar. Ett annat är fågelsången som nu börjar höras. Våren kommer med många budskap men ett av dem brukar vara hur smutsiga alla fönster har blivit. Smutsiga fönster förstör mycket av vårglädjen.

Metrologisk vår

Den metrologiska vårens ankomstdatum inträffar det första dygnet av sju med vårtemperaturer (dygnsmedeltemperatur över 0°C). Det innebär att ankomstdatumet kan bestämmas först i efterhand.

Enligt SMHI så gjorde våren sin ankomst till hela Kronobergs län den 19 februari 2024.

Ett säkert vårtecken…

Ett av de säkraste vårtecknen för oss i städbranschen är när våra kunder börjar ringa och beställa fönsterputsning. När solen ligger på så märks det hur smutsiga fönstren och glaspartier har blivit under vintern. 

Låt dig njuta av våren även inomhus. Med rena fönster så ser du vårprakten utanför, samtidigt som du släpper in vårljuset.

Vi rekommenderar fönsterputsning från och med Mars. 

Fönsterputsning – ett vårtecken

HEM OCH KONTOR AB utför fönsterputsning på bostäder och företag i Alvesta, Lessebo, Ljungby, Tingsryd, Växjö och Älmhult.

Möt våren med nyputsade fönster: Beställ fönsterputsning