Hoppa till innehåll

Privatkund | Hemstädning, fönsterputsning och flyttstädning i Kronoberg


Hemstädning med RUT-avdrag. Vi hjälper dig att städa och vi utför professionell storstädning, flyttstädning, och löpande hemstädning hemma hos dig. All hemstädning går att beställa vid enstaka tillfällen men det vanliga är att man har det med en viss regelbundenhet, som en prenumeration på städning. Det kallar vi för veckostädning. Oavsett om du har veckostädning eller ej så kanske du vill ha storstädning en eller ett par gånger per år? Även fönsterputsning går att beställa separat. Vi hjälper dig givetvis också att flyttstäda.Städfirma erbjuder effektiv och noggrann städhjälp. Vi kan hemstädning. Bild på städerska som städar i ett kök.
Städfirma HEM OCH KONTOR AB erbjuder effektiv och noggrann städhjälp. Vi kan hemstädning.

På denna sida:

Prisvärd städning för alla bostäder

Vår hemstädning kan du beställa när som helst för enstaka tillfällen, men du kan också prenumerera på regelbunden återkommande städning. Vi går tillsammans med dig genom vilka behov du har för att utforma ett program gemensamt.

Behöver ditt företag städhjälp? Läs mer om våra tjänster för företag här: Kontorsstädning.

Hemstädning

Vi tar hand om er hemstädning oavsett om det är en lägenhet eller en villa, slott eller koja. Samma sak gäller vår fönsterputs. Ni får alltid en städtjänst anpassad till era behov. Dessutom får ni bästa städservice till bästa pris. Läs mer om våra städtjänster här eller kontakta oss direkt för att höra vad vi kan erbjuda er.

Veckostädning

Med vår återkommande hemstädning får du mer tid till annat. Veckostädning sker allt från ett par gånger i veckan till någon gång per månad.

Hemstädning vissas med ett stilrent och nystädat vardagsrum.
Fönsterputsning på en inglasad balkong i Växjö.

Fönsterputs

Nytvättade fönster lyfter hela ditt hem. Det blir ljusare och hela bostaden känns fräschare. Beställ fönsterputs hos oss året runt. Välj själv om både in och utsida ska putsas.

Flyttstädning

Boka komplett flyttstädning där allting ingår inklusive fönsterputsning och garanti på utfört städjobb. Bästa flyttstädning till bästa pris med professionella städare.

Flyttstädning utförd i denna lägenhet i centrala växjö.
Storstädning Växjö Alvesta.

Storstädning

En storstädning kan behövas av många olika själ. Många vill ha dem två eller fler gånger per år. Storstädning passar både den som städar själv, som den med veckostädning.


Prova på hemstädning

Nu har vi ett mycket förmånligt erbjudande som låter dig prova våra städtjänster med generös rabatt. Erbjudandet gäller en gång per hushåll och priset för städningen är per timme, efter avräknat rutavdrag.

Läs mer om erbjudandet här:

Rutavdrag

Du kan få göra avdrag från din skatt för arbetskostnaden när du anlitar någon för hushållsnära tjänster (hemstädning), inklusive flyttjänster, reparation och underhåll av vitvaror och IT-utrustning (rut). Material och resekostnader ger däremot inte rätt till rot- och rutavdrag.

Rotavdraget och rutavdraget räknas ihop och är högst 75 000 kronor per person och år. Av den summan får högst 50 000 kronor vara rotavdrag. Det är din inkomst och hur många andra avdrag du gör som styr hur mycket just du kan få i avdrag. Det är särskilt viktigt att tänka på om du också får skattereduktion för installation av grön teknik under året. Du som köpare ansvarar för att alla villkor för rot- och rutavdraget är uppfyllda.

Rutavdrag på hemstädning

Det här bör du tänka på när du ska köpa ruttjänster.

Krav på köparen

  • Du måste ha fyllt minst 18 år vid beskattningsårets utgång
  • Du, eller din förälder, ska använda bostaden som permanentbostad, fritidsbostad eller liknande.
  • Du ska vara bosatt i Sverige och betala skatt här (obegränsat skattskyldig) eller bo utomlands men välja att beskattas i Sverige enligt inkomstskattelagen (begränsat skattskyldig).
  • Du ska ha rutavdrag kvar att utnyttja.
  • Du måste betala tillräckligt med skatt för att kunna få dra av för rutarbete.
  • Ett dödsbo kan få rutavdrag men enbart för arbete som är utfört före dödsfallet.

Krav på bostaden

För att utnyttja rutavdraget måste du helt eller delvis bo i bostaden där tjänsten utförs. Även fritidshus, andelslägenhet eller en stuga som du äger eller hyr för kortare eller längre tid räknas som bostad. Du behöver inte äga bostaden som du bor i för att ha rätt till rutavdrag. Om du har dubbel bosättning räknas båda bostäderna som bostad. Du kan även få rutavdrag för arbete i dina föräldrars bostad om du har betalat för arbete. Du kan dock inte få rutavdrag för arbete utfört i ditt barns hem.

Kontrollera ditt rutavdrag

Skatteverket har en e-tjänst där du kan se hur mycket rutavdrag du har utnyttjat. Du kan även beräkna hur mycket avdrag du har rätt att göra

  • Skatteverket: Rut och rot (öppnas i ett nytt fönster)

Så här fungerar rutavdraget

Du som köper ruttjänster (till exempel hemstädning) ansöker inte själv om avdraget. Det gör den som har utfört arbetet. Vi drar av en del av arbetskostnaden på fakturan till dig. Rot- och rutavdraget räknas ihop och är sammanlagt max 50 000 kronor per person och år. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du har gjort.

Vanliga frågor och svar om hemstädning

Hur mycket är rutavdraget?

För en person mellan 18 och 64 år är rutavdraget max 75 000 kronor per år.
För de som är 65 eller äldre så är det max 25 000 kronor per år.

Gäller rutavdrag på städning och fönsterputs?

Absolut, hemstädning är onekligen en hushållsnära tjänst. Rutavdraget gäller dock endast på utfört arbete, inte på kostnader för till exempel material. Städjobbet ska utföras i, eller i nära anslutning till, bostaden.

Kan jag beställa hemstädning för 75 000 per år utan att behöva betala något?

Nej, riktigt så bra är det inte. Rutavdraget täcker 50% av utfört arbete. Du betalar alltså hälften av den faktiska kostnaden. Vi, HEM OCH KONTOR AB, och de flesta andra företag som sysslar med hushållsnära tjänster visar sina priser för privatkunder efter avräknat rutavdrag. Priset du ser är alltså det du ska betala.

För vilken sorts städning kan man få rutavdrag?

Rutavdrag (och i vissa fall rotavdrag) ges för att:
– utföra enklare städning, till exempel dammsuga, dammtorka, diska eller putsa fönster
– städa skåp, lådor, kyl och frys
– sopa och torka av altaner; rengöring med specialutrustning är dock ett rotarbete
– städa hos någon som ska flytta in eller ut ur en bostad
– flytta möbler om det krävs för att kunna städa
– torka av spisfläkt och filter i samband med städning; att rengöra ventilation är dock ett rotarbete

Har ni med er städmaterial, eller ska jag ha se till att det finns tillgängligt?

Vi har alltid med oss våra egna städredskap, rengöringsmedel och annat städmaterial. Men vi ser dock helst att du har dammsugare tillgänglig.

Jag har hund (eller andra husdjur), går det ändå att få hemstädning?

Absolut! Faktum är att det inte är helt ovanligt att städbehovet faktiskt ökar med husdjur. Det är mycket viktigt att du berättar om dina husdjur så vi vet vad vi behöver tänka på.

Måste jag vara hemma under hemstädningen?

Bara om du vill. Dock så måste vi bli insläppta så klart. Antingen med egen nyckel, eller någon som släpper in vår personal.


Vill du veta mer om hemstädning?

Kontakta oss så berättar vi hur vi kan hjälpa dig att göra din vardag enklare.Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi hur vi kan hjälpa dig att göra din vardag enklare.

Ring oss:
Vardagar 08:00 till 18:00
Lördagar 10:00 till 15:00

0470-788 288

eller kontakta oss dygnet runt här: