Hoppa till innehåll
Hem och kontor AB » Städbloggen » Våra bästa städtips: Rensa

Våra bästa städtips: Rensa

Städtips: Rensa. Känns bostaden trång, stökig och svårstädad? Är det svårt att hålla ordning för att du har för mycket prylar och saker? Då är det kanske dags att börja rensa upp lite bland allt som du har samlat på dig.

Våra bästa städtips: rensa hemma. Bli av med saker du inte behöver.
Våra bästa städtips: rensa hemma. Bli av med saker du inte behöver.

Samlarmänniskan i våra gener

Nästan alla människor samlar på sig saker. Kanske det är någonting som ligger i vår natur och en gång i tiden var det mycket väl en förutsättning för vår överlevnad. I den moderna värld vi lever i så är det kanske snarare tvärtom? Vi borde samla på oss färre saker för att vår planet ska överleva.

Städtips: Rensa

Hursomhelst, att samla på sig en massa saker är inte bara ett problem för miljön, utan kan lätt även ställa till ordentlig oreda i det moderna hemmet. Detta för med sig att det alltid känns stökigt, trångt, det blir svårt att hitta saker när man väl behöver dem, och all städning blir så tidsödande och jobbig. Kanske det är dags att lägga en dag eller två på att gå genom och rensa ut ordentligt och glöm då inte alla köksskåp, garderober och andra utrymmen.

Rensa ut ordentligt, men släng inte!

Givetvis så slänger man aldrig det som inte helt säkert inte längre kan fylla något bättre syfte än att bli återvunnet.

  • Kanske du kan sälja dina saker på en loppis, Blocket eller kanske någon Köp och sälj grupp på Facebook.
  • Ge bort det till någon. Det kanske finns någon i din bekanskapskrets som faktisk önskar just det som du inte längre behöver.
  • Gör skillnad – skänk till en seriös hjälporganisation. Det är en lösning med många vinnare.

Hem och kontor AB stödjer Erikshjälpen

Städa hemma och stöd Erikshjälpen samtidigt.
Städa hemma och stöd Erikshjälpen samtidigt.

Vi vill poängtera att det finns många bra och seriösa hjälporganisationer men vi stödjer och har valt att beskriva Erikshjälpen här.

Detta är kedjereaktionen som sker när du använder vårt städtips och rensar ut bland dina prylar och skänker dem till Erikshjälpen:

  1. Du får mer utrymme hemma, din bostad blir mer lättstädad och trivsam samtidigt som du med gott samvete kan njuta av att ha gjort en god gärning. Både för en medmänniska och för vår miljö. Om du har hemstädning så kan den till och med bli billiggare.
  2. I butiken dit du lämnar din gåva får många människor sin första arbetslivserfarenhet och chans att känna att de gör nytta och att de gör skillnad – precis som du!
  3. I butiken kommer även köpare och hittar just den saken som du skänkte. Här skänker din gåva åter lycka då det kanske var någon som letat just efter din pryl, oavsett om det är skor, kläder, en bok eller gamla LP-skivor.
  4. Vinsten från försäljningen går till arbetet att bekämpa fattigdom och utsatthet genom att förverkliga barns rättigheter. Alla insatser utgår ifrån ett holistiskt perspektiv men med särskilt fokus på barns rätt till utbildning och fritid, hälsa samt trygghet och skydd. Erikshjälpen tror på barns delaktighet och barns egen förmåga att själva vara med och förändra sin situation.

Skänk en vara

Second hand-butiken nära dig tar emot möbler, husgeråd, kläder, böcker och elektronik, leksaker, sportutrustning, hemtextil, skor och mycket annat som är i gott skick.

Du kan skänka varor till din butik på följande sätt:

Det du bidrar till är inte bara återanvändning, det är också biståndsarbete. Möbler, husgeråd och kläder blir till nya brunnar, hälsovård och utbildning. Tänk på att det du skänker måste vara helt, rent och i säljbart skick.

Hitta din butik

Erikshjälpen i Växjö
Smedjegatan 5
352 46 Växjö

För ytterligare information om tider och annan information kring insamling av möbler, välj ovan eller på butikssidan.


Tipsa någon om denna sida genom att dela eller skicka en länk med SMS eller email: