Hoppa till innehåll
Hem och kontor AB » Städbloggen » Jämför pris på städfirmor

Jämför pris på städfirmor

Veckostädning. Vi jämför pris på städfirmor som utför hemstädning och veckostädning av lägenheter av olika storlek.
Priset skiljer upp till nästan 30 procent, så det finns många tusenlappar att spara på ett år.
Dessutom så har flera städfirmor en djungel av avgifter och tillägg som kan bli en obehaglig upptäckt på din faktura. Städfirman som vinner vår jämförelse har bäst pris och dessutom har de inga dolda avgifter.

Jämför städpriser på hemstädning

Här utgår vi från tre olika lägenheter på 70, 90 och 120 kvadratmeter. Städningen är normal hushållsstädning utan några speciella tillägg. Vad som ingår i en standardstädning kan så klart skilja mellan olika städfirmor, men i stort är de ganska lika.

Vi har jämfört priserna på sex olika städfirmor i Växjö. Alla utom HomeMaid AB är lokala städbolag. Städfirmorna vi har jämfört är: Hem och kontor AB, Szilvia Städ AB, Solklart städ & fönsterputs AB, Agnieta städ och hemservice AB, Växjö städmiljö AB och HomeMaid AB.

Priserna visar kostnad per månad och avser hemstädning varannan vecka, efter rutavdrag.

Jämför priser på städning | Hur mycket kostar hemstädning? | Prislista Städning

FÖRETAG70 kvm90 kvm120 kvmPris
Hem och kontor AB1 158 kr1 416 kr1 802 krBäst pris
Szilvia Städ AB1 260 kr1 541 kr1 961 krBra pris
Solklart städ & fönsterputs AB1 374 kr1 680 kr2 138 kr
Agnieta städ och hemservice AB1 440 kr1 800 kr2 100 kr
Växjö städmiljö AB1 374 kr1 680 kr2 138 kr
HomeMaid AB1 470 kr1 877 kr2 288 krDyrast
Priserna är hämtade från respektive städfirmas webbplats.
Priserna avser hemstädning varannan vecka, efter rutavdrag. Senast uppdaterade 2020-10-15.

Det stora börsnoterade företaget HomeMaid AB utmärker sig här med priser långt över marknadspriserna. De övriga (förutom Agnieta städ) och lokala städfirmorna ligger på en mer anpassad prisnivå. Hem och kontor AB sticker ut med att kunna erbjuda hemstädning till bästa pris. I vår jämförelse här på pris på städfirmor och veckostädning har vi inte tagit med anda eventuellt tillkommande avgifter som till exempel:

  • Framkörningsavgift eller startavgift
  • Milersättning
  • Faktureringsavgift
  • Materialkostnad

Vid kontroll så visaar det sig väldigt svårt att räkna ut och jämföra tillkommande avgifter. De flesta städfirmorna är inte så öppna med sina avgifter som de borde. En kund som vi var i kontakt med betalde mer i avgifter än för själva städningen. Solklart städ är helt öppna med sina avgifter men de är så många att det är svårt att räkna ut vad slutpriset kommer att hamna på.

Hem och kontor AB har inga överanskningar på sina städfakturor.

Kontrollera eventuella tillkommande avgifter innan du bokar. Får du en offert så ska alla kostnader ingå där.

Städfirma pris per timme

Alla städfirmor har så klart någon form av timpris. Vanligtvis så visas detta pris inklusive moms, men efter avräknat rutavdrag för privata städtjänster. Några städbolag använder olika tim-debitering för olika tjänster.

Jämför man olika städpriser så kan man se att det finns möjlighet till lägre pris vid veckostädning (återkommande städning enligt schema) hos vissa företag, medan andra håller sig till en fast avgift per timme. Hem och kontor AB ger även extra rabatt beroende på hur många gånger per månad det ska städas.

Anlita städfirma till fast pris

När det är möjligt så bör du alltid begära att få ett fast pris. Om det är svårt att ge ett exakt pris så ska du absolut få ett tak på vad städningen maximalt kommer att kosta.

Jämför pris på städning

När du jämför priset mellan olika städfirmor så är det också viktigt att jämföra vad som ingår i städningen. Ett lågt pris kan innebära att färre moment utförs. Efter en städning ska en bostad kännas nystädad.
Det är också viktigt, som tidigare nämts, att jämföra det totala priset, alltså med alla eventuellt tillkommande avgifter inkluderat. Den billigaste städfirman visar sig ofta bli den dyraste när fakturan kommer.

Begär offert på städning

Här kan du fylla i dina uppgifter och få en offert inom 24 timmar.

Jämför pris på städfirmor. En städare som städar en bostad.
Jämför pris städfirma

BÄST I TEST

Hem och kontor AB


Hemstädning

Vi tar hand om er hemstädning oavsett om det är en lägenhet eller en villa, slott eller koja. Samma sak gäller vår fönsterputs. Ni får alltid en städtjänst anpassad till era behov. Dessutom får ni bästa städservice till bästa pris. Läs mer om våra städtjänster här eller kontakta oss direkt för att höra vad vi kan erbjuda er.

Veckostädning

Med vår återkommande hemstädning får du mer tid till annat. Veckostädning sker allt från ett par gånger i veckan till någon gång per månad.

Hemstädning Växjö och Alvesta.
Fönsterputs Växjö Alvesta.

Fönsterputs

Nytvättade fönster lyfter hela ditt hem. Det blir ljusare och hela bostaden känns fräschare. Beställ fönsterputs hos oss året runt. Välj själv om både in och utsida ska putsas.

Flyttstädning

Boka komplett flyttstädning där allting ingår inklusive fönsterputsning och garanti på utfört städjobb. Bästa flyttstädning till bästa pris med professionella städare.

Flyttstädning Växjö Alvesta.
Storstädning Växjö Alvesta.

Storstädning

En storstädning kan behövas av många olika själ. Många vill ha dem två eller fler gånger per år. Storstädning passar både den som städar själv, som den med veckostädning.


Rekommenderad läsning i städbloggen:

Tipsa någon om denna sida genom att dela eller skicka en länk med SMS eller email: