Hoppa till innehåll
Hem och kontor AB » Städbloggen » Frågor om flyttstädning

Frågor om flyttstädning

Flyttstädning

Måste jag flyttstäda? Ja, är det verkligen nödvändigt att städa sin bostad när man flyttar ut?
Vad ingår i flyttstädning? Kan det vara så svårt att städa en tömd bostad?
Flyttstädning helg? Flyttfirman kommer på fredag. Kan ni städa på lördag?

Vanliga frågor om flyttstädning
Vanliga frågor om flyttstädning

Frågor om flyttstädning

När du flyttar är det oerhört viktigt att du har tömt din lägenhet och städat extra noga. Det ska vara så rent och grundligt gjort att nästa hyresgäster kan flytta in. Det är dock en mycket tidskrävande uppgift som skiljer sig ordentligt från vardaglig städning.

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om flyttstädning. Har du någon fråga så kontakta gärna oss. Vår kundtjänst svarar på dina frågor och hjälper dig att hitta rätt lösning för din flyttstädning.

Måste jag flyttstäda?

Flyttstädningen finns reglerad i de flesta avtal du ingått oavsett om du hyr en bostad eller säljer den via en mäklare. Flyttstädningen kan du avtala bort i vissa fall, men annars du ombesörja att den blir gjord.

Vad skiljer en flyttstädning från en vanlig städning?

Det är mycket stor skillnad mellan en vanlig städning och en flyttstädning. Vid veckostädning dammar man, torkar av, damsuger och moppar ytor som man enkelt kommer åt. När man flyttstädar så ska i princip allt städas rent. Även utrymmen som kanske inte städats sen den senaste flyttstädningen.

Vad ingår i flyttstädning?

Exakt vad som ska ingå i en flyttstädning kan variera något. Du kan få checklista från din mäklare eller hyresvärd. Vi har en lista på vad som ingår i vårt grundpaket. Fönsterputsning ska alltid ingå!

Vad kostar flyttstädningen?

Rent grundläggande så beror priset på hur många kvadratmeter som ska städas. Sen kan det tillkomma omständigheter av olika slag men du får alltid ett fast pris från oss innan städningen påbörjas.

Kan jag använda rutavdrag för flyttstädning?

Ja, flyttstädning ger möjlighet till rutavdrag för privatpersoner. Rutavdraget gäller då halva kostnaden för utfört arbete. Eventuellt material och framkörningsavgifter ingår inte i rutavdraget. Från oss får du alltid totalt pris – inga överaskningar på fakturan.

Kan jag beställa flyttstädning under helg?

Helg i bemärkelsen vanlig lördag eller söndag städar vi gärna din utflyttade bostad. Beroende på omständigheter har vi ett pristilägg på 5-15 procent. Även storhelger städar vi efter överenskommet pris.


Fler frågor och svar om flyttstädning


Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi hur vi kan hjälpa dig att göra din vardag enklare.

Ring oss:
Vardagar 08:00 till 18:00
Lördagar 10:00 till 15:00

0470-788 288

eller kontakta oss dygnet runt här:

Flyttstädning Växjö | Flyttstädning Alvesta


Rekommenderad läsning i städbloggen:

Tipsa någon om denna sida genom att dela eller skicka en länk med SMS eller email: