Hoppa till innehåll
Hem och kontor AB » Städbloggen » VÄXJÖ: Covid-19 – Är städfirma säkert?

VÄXJÖ: Covid-19 – Är städfirma säkert?

Covid-19 – Hur AM Hem och kontor AB hanterar situationen

Vår företagspolicy här på Hem och kontor AB är att ta Covid-19 på största möjliga allvar. Det betyder inte att vi isolerar oss eller tar avstånd från våra kunder, men att vi följer strikta riktlinjer samt alla allmänna rekommendationer. Vi går genom våra åtgärder med dig som kund, och lyssnar även på dina eventuella extra önskemål. Håll avstånd, men ta inte avstånd!

Flera av oss här på Hem och kontor AB i Växjö har personliga erfarenheter av epidemier liknande covid-19. Personligen så bodde jag i Hong Kong under utbrottet av Fågelinfluensa (H5N1). Jag flyttade ifrån Hong Kong till Sydamerika men lyckades tajma det så att jag var tillbaka i Asien när det var dags för SARS.

Covid-19. All vår lokalvårdande och städande personal vet hur de ska utföra sitt jobb på ett corona-säkert sätt.
All vår lokalvårdande och städande personal vet hur de ska utföra sitt jobb på ett hygieniskt och corona-säkert sätt.

Covid-19 skrämmer oss… Men bara lite.

Ja, Covid-19 skrämmer oss men det betyder inte att vi har någon större panik. Istället så har vi rutiner och metoder för att hantera sJa, Covid-19 skrämmer oss men det betyder inte att vi har någon större panik. Istället så har vi rutiner och metoder för att hantera situationen. För oss är det så klart lika viktigt att med kundens säkerhet, som säkerheten i våra anställdas arbetsmiljö. Faktum är att vi alltid har ett väldigt högt hygien och säkerhetstänk här på Hem och kontor.

Är det säkert med städhjälp, med tanke på Covid-19?

Ja, vi anser att du med trygghet kan anlita oss för städning. Hade vi inte haft våra rutiner, säkerhetsåtgärder, eller känt den trygghet vi gör över våra åtgärder så hade vi inte heller utsatt oss själva för det.
Givetvis så är det mycket viktigt att DU låter oss veta om du är särskilt utsatt, till exempel att du tillhör någon riskgrupp.

Har er städpersonal munskydd?

Nej, vanligtvis inte. Munskydd är ganska obekväma och det finns i de flesta fall inga hygieniska vinster med att bära dem under hela arbetspasset. Ibland använder vår personal munskydd men då är det vanligtvis för att skydda dem från olika partiklar. Finns det behov och önskemål om det så bär vår personal munskydd.

Frågor om hemstädning och Covid-19 (Corona)

Kan jag beställa städhjälp trots Corona?

Absolut. Vi har rutiner för att utföra städningen på ett säkert sätt.

Bär er personal ansiktsmask/munskydd?

Nej , vanligtvis inte, men när behovet finns så gör vi det. Munskydd är ganska obekväma och det finns i de flesta fall inga hygieniska vinster med att bära dem under hela arbetspasset.

Skyddar er städning mot Covid-19?

Vi vill inte påstå att vår städhjälp kan garantera skydd mot Covid-19. Däremot så kan vi anse att renlighet och god hygien, inte minst i kök och badrum, givetvis är ett utmärkt sätt att bekämpa smitta.

Kan ni sanera lokaler för Covid-19?

Vi erbjuder vår SteamCleaning teknik, där vi använder 100-gradig ånga att rengöra olika ytor. Den tekniken anses döda 99.98% av alla virus och bakterier.

Jag är 70+. kan jag beställa städhjälp?

Självklart! Du får gärna vara 100+. Vi följer myndigheters rekommendationer + våra egna riktlinjer. Men, våra kunder bedöms givetvis inte efter ålder.


Har du ytterligare frågor om Covid-19?

Kontakta oss!


Rekommenderad läsning i städbloggen:

Tipsa någon om denna sida genom att dela eller skicka en länk med SMS eller email: