Hoppa till innehåll
Hem och kontor AB » Städbloggen » Jobbcoach: Att söka städjobb

Jobbcoach: Att söka städjobb

Några tips till er som söker tjänst hos oss på Hem och kontor AB.

Konsten att söka städjobb. Att tänka på innan arbetsintervjun.
Konsten att söka städjobb. Att tänka på innan arbetsintervjun.

Att söka städjobb 1

Först av allt, vi söker inte efter folk som vill ha ett jobb – vi söker efter dig som vill jobba med det som vi brinner för – städning, lokalvård och annan service till företag och privatpersoner.

Att söka städjobb 2

En annan viktig punkt som många missar är att våga berätta vem de är. Vi vet att många upplever det som att det är lättare att få jobb om de tonar ner till exempel sitt ursprung, eller kanske ålder. Det är nog så ibland – men inte hos oss. Våga berätta om dig själv och lyft gärna fram kulturella erfarenheter, språkkunskaper eller bara något du gillar eller tycker att du är bra på.

Var dig själv – alla andra är redan upptagna!

Ett tänkvärt citat

Att söka städjobb 3

Tredje och sista tipset för i dag: Sociala media i all ära, men som den som ska läsa genom, skaffa mig en överblick och besvara ansökningar så ska jag nu avslöja en hemlighet.

Jag läser snabbare och återgår i första hand till de jobbansökningar jag fått som email (istället för Facebook pm, eller twitter kommentarer och så vidare). Besök vår hemsida, skriv ett kort men beskrivande email på vår jobbsökarsida så läser jag den garanterat nästa gång jag läser mina email.

Är du intresserad av att jobba med oss?

Personligt brev

Ett personligt brev är en presentation av dig själv som du skickar med ditt cv när du söker jobb. Här är din chans att visa att du är rätt person för just det här jobbet. Vässa ditt personliga brev med hjälp av några bra tips.

6 saker att tänka på när du skriver ett personligt brev

Här är några riktigt bra tips från Arbetsförmedlingen:

  1. Börja med det viktigaste. Skriv en kort och slagkraftig inledning, där du förklarar vilket jobb du söker och varför just du passar för det. Då fångar du läsarens intresse direkt.
  2. Anpassa alltid ditt brev efter just det jobb du söker. Se till att verkligen få med det som arbetsgivaren söker efter, så att ditt brev blir som ett svar på arbetsgivarens annons.
  3. Uttryck dig professionellt. Men undvik att bli alltför formell eller att använda interna branschord som inte alla förstår. Och krångla heller inte till det med för mycket detaljer.
  4. Ge exempel som lyfter fram dina egenskaper. Som läsare kommer man bättre ihåg en sådan beskrivning jämfört med om du bara listar dina egenskaper. Beskriver du dig själv till exempel som noggrann? Berätta i så fall om olika situationer när du varit det. Exemplen kan vara hämtade från jobb och studier, men lika gärna något från din fritid.
  5. Skippa klyschorna! Istället för ”stresstålig”, ”utåtriktad” eller ”gillar att ha många bollar i luften” – var konkret och lyft fram exempel på hur du arbetar och hur du är som person.
  6. Avsluta gärna ditt brev med en positiv fras, som till exempel ”Jag ser fram emot att träffa er och få berätta mer om mig själv”.

Få fler tips och råd på arbetsförmedlingens webbplats här!

Är du redo för en ny karriär?

Jobbansökan: Fyll i vår jobbansökan.


Rekommenderad läsning i städbloggen:

Tipsa någon om denna sida genom att dela eller skicka en länk med SMS eller email: